Warme truiendag in het Energie(k)loket

Hurdegaryp, 2 februari 2018

33 bollen wol, een omtrek van 3 meter en 150.000 breisteken..
foto-wtd-1
Burgemeester Jeroen Gebben overhandigt in de speciaal gebreide ‘2 onder 1 kap’ trui de cheque van de pas geveilde trui t.w.v. 125 euro aan mevrouw Sylvia von Kospoth van de stichting Babybank Friesland (het goede doel waarvoor het breicafé De Steek uit Hurdegaryp deze trui heeft gebreid)

 

Burgemeester veilt ‘twee-onder-een-kap trui’ op warmetruiendag

Eenmaal, andermaal… Verkocht! Onder grote belangstelling vond afgelopen vrijdag de warmetruiendag in Hurdegaryp plaats. Het Energie(k)Loket bruisde van de energie. Met als thema “Geef Gas met nieuwe energie!” toonden diverse bedrijven alternatieve energiebronnen voor de cv-ketel, zoals een warmtepomp, infraroodpanelen en pelletkachels. Niet alleen de werking maar ook de kosten en subsidies waren ‘hot items’ voor de bezoekers. 

Speciale publiekstrekker was een gigantische ‘twee-onder-een-kap trui’, gebreid door het plaatselijke breicafé De Steek. Deze trui werd per opbod verkocht door burgemeester Jeroen Gebben van de gemeente Tytsjerksteradiel. Een tweepersoons trui, gemaakt van 33 bollen wol, met een omtrek van bijna 3 meter, een lengte van 1 meter en goed voor ruim 150.000 breisteken. De opbrengst, een bedrag van 125 euro, ging naar het goede doel, naar de Babybank Friesland. De grote trui staat symbool voor energiezuinig.

wtd-02

Energieloket op warme truiendag open voor geïnteresseerd publiek dat energiebesparende maatregelen wil treffen….