Energie(k)loket per 1 december in gemeentehuis Burgum

Twee jaar lang konden de inwoners van Tytsjerksteradiel, en niet zelden ook (ver) daarbuiten, terecht in het Energie(k)loket dat is gevestigd in het winkelcentrum van Hurdegaryp. Vanaf 1 december is dat helaas niet meer mogelijk.
Echter niet getreurd: het loket wordt ondergebracht bij de balie Bouwen en Wenjen in het gemeentehuis te Burgum. Daarnaast zal het energie(k)loket jaarlijks minimaal één evenement organiseren waarbij alle bedrijven aanwezig zijn en nieuwe technieken op het gebied van duurzaamheid belicht zullen worden. En uiteraard kunt u voor specifieke informatie over een product ook altijd terecht bij een van de deelnemende bedrijven.

Luisterend oor
Het voormalige inloopcentrum aan de Fuormanderij in het winkelcentrum van Hurdegaryp is nu nog compleet ingericht als energie(k)loket. De deelnemende bedrijven etaleren in het loket hun kwaliteiten en medewerkers van gemeente, het loket en de Rabobank staan de bezoekers te woord. Voor alle vragen die er leven over het treffen van energiebesparende maatregelen aan de eigen woning is er een luisterend oor.
Vaak kan een goed advies worden gegeven, een passende offerte voor gewenste maatregelen of werd er eerst een (niet commerciële en onafhankelijke) energiescan gedaan aan de eigen woning. Het loket is (nog tot 1 december 2018) geopend op de donderdagavond van 17:00 tot 20:00 uur.
Het fysieke treffen in het loket wordt door de bezoekers gewaardeerd. “Hier wordt de tijd genomen voor een goed gesprek en wordt er geluisterd naar wat mij als woningeigenaar bezig houdt“, zo hoorden we meerdere malen van tevreden bezoekers.

Balie Bouwen en Wenjen
Om het loket in Hurdegaryp open te houden moet er elke week voldoende (deskundig) personeel beschikbaar zijn. Dat is ons gedurende twee jaar gelukt.
Voor het komende jaar moeten er echter weer belangrijke keuzes worden gemaakt. Besloten is om het energie(k)loket onder te brengen bij de balie Bouwen en Wenjen in het gemeentehuis te Burgum. Voordeel hiervan is dat bezoekers in principe dagelijks bij de balie terecht kunnen en dat de balie beschikt over deskundig personeel.
De balie Bouwen en Wenjen is dagelijks op werkdagen geopend, wel moet er vooraf een afspraak worden gemaakt om de balie te bezoeken. Nadere informatie voor het maken van een afspraak is te vinden op de gemeentelijke website.

Website
Verder gaan we in 2019 werken aan een verbeterde website. Deze moet de bezoeker veel informatie bieden over de meest gestelde vragen, subsidies, het aanvragen van offertes, het aanvragen van een onafhankelijke Quick Scan en niet in de laatste plaats de nieuwste snufjes op het gebied van energiebesparing. Daarnaast ook nieuwsberichten over allerlei ontwikkelingen die te maken hebben met energie(verbruik). Het (herhaaldelijk) bezoeken van onze website moet vooral ook leuk, inspirerend en leerzaam zijn voor woningeigenaren die op welke wijze dan ook bezig zijn met energiebesparing of dat overwegen te doen.

energieloket
Het energie(k)loket in Hurdegaryp dat op 29 november 2018 voor het laatst geopend zal