Bodem- en vloerisolatie

Door je vloer te isoleren heb je geen koude voeten en tocht meer!

Door je bodem of vloer te isoleren heb je geen koude voeten meer, blijft je huis beter warm en heb je minder last van tocht. Vloerisolatie is redelijk goedkoop en draagt bij aan minder woonlasten. Vloerisolatie is makkelijk aan te brengen als je een hoge kruipruimte onder de vloer hebt. Maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte is het isoleren van je vloer mogelijk.

Bespaar tot 250 euro per jaar


Kies voor duurzame materialen

600 kilo minder CO2 uitstoot per jaar

Geen koude voeten meer


Image

Vloer- en bodemisolatie: warme voeten en een warm huis

Geen koude voeten meer door je vloer te isoleren, dat klinkt goed toch? Maar hoe werkt dat eigenlijk en wanneer is het geschikt?
Hoe werkt het?
Image

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer via de kruipruimte geïsoleerd. Het geeft een goede isolatie en is voor de meeste huizen geschikt. Het is mogelijk als je kruipruimte minsten 35 cm hoog is. 

Specificaties

Er kan gekozen worden uit verschillende materialen. Platen van kurk, vlas, hout, EPS, schuim, steen- of glaswol. Ook kan je kiezen voor Thermoskussens. Deze worden tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Op de bodem van de kruipruimte komt dampremmendefolie die er voor zorgt dat het isolatiemateriaal niet vochtig wordt. 

Voordelen
Kosten
Image

Bodemisolatie

Als isoleren aan de onderkant van de vloer niet mogelijk is omdat bijvoorbeeld je kruipruimte te laag is, dan kan je kiezen voor bodem isolatie. Hierbij wordt er een isolatielaag aangebracht op de bodem van de kruipruimte. 

Specificaties

Bij bodemisolatie wordt er een isolatielaag aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Tussen de isolatie en de bodem zit dan nog wel een luchtlaag die de lucht ventileert. Hierdoor verlies je nog wel wat warmte door de vloer omdat de vloer niet geïsoleerd is. Het isoleren gebeurd door het spuiten van bijvoorbeeld piepschuimbolletjes in de kruipruimte. Dit wordt gedaan met een slag vanaf de opening van de kruipruimte of door het boren van een gat in de muur. 

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

Warmtepompen

Warmtepompen

Zonnepanelen kan je goed combineren met een warmtepomp! Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!
Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?