Dakisolatie

Met minder stookkosten een warmer huis

Als je dak geen isolatie heeft verlies je veel warmte in huis. Door een goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro's en kun je warmer en comfortabeler wonen. Een goed geïsoleerd dak is beter voor het milieu omdat je minder gas hoeft te stoken. Daarnaast is het niet duur om dakisolatie aan te schaffen!

Bespaar tot 800 euro per jaar

Keuze uit duurzame materialen

Bespaar tot 1000 m3 gas per jaar

Keuze uit verschillende soorten

Image

Door dakisolatie verdwijnt er minder warmte uit je huis

Door je dak te isoleren heb je een warmer huis en minder stookkosten. Je kunt je dak aan de binnen of buitenzijde isoleren maar hoe werkt dat en welke opties zijn er?
Lees meer
Image

Schuin dak isolatie

Er zijn drie manieren om een schuin dak te isoleren. Door aan de binnenkant isolatieplaten te plakken, dakpannen eraf en isolatie aan de buitenkant waarna de dakpannen er weer op gaan en door isolatie onder de dakpannen te spuiten. 

Specificaties

Door de dakpannen te verwijderen en daaronder isolatie te platen levert de beste isolatie op. Ook het plaatsen van platen aan de binnenkant van het dak levert zeer goede isolatie op. Het spuiten van isolatie onder de dakpannen levert een matige isolatie op en is daarom de laatste keuze.

Voordelen
Kosten
Image

Plat dak isolatie

Het isoleren van een plat dak is een altijd een klus voor een gespecialiseerd bedrijf. De beste keuze is om bovenop het platte dak isolatie platen te plaatsen en deze af te werken met waterdichtmateriaal. De bestaande dakbedekking wordt weg gehaald en de isolatie platen worden hierop geplaatst. Wat ook een mogelijkheid is, is om waterbestendige isolatieplaten bovenop de bestaande dakbedekking te plaatsen. Hierover worden grind of tegel gelegd zodat het niet wegwaait. 

Specificaties

Het plaatsen van isolatie onder de dakbedekking is de beste keuze omdat dit het beste isoleert. De dakrand moet tenminste 10 cm hoog zijn. Het kiezen voor isolatie over bestaande dakbedekking kan alleen als de bestaande beddekking in goede staat is. 

Voordelen
Kosten
Image

Zoldervloer of plafond isolatie

Als je je zolder niet gebruikt als woon- of slaapruimte en je sluit je zolder met een luik dan is het een goed idee om voor zolderisolatie te kiezen. Hiermee bespaar je net zoveel als dak isolatie en het is eenvoudiger om aan te brengen. 

Specificaties

Bij het isoleren van de zoldervloer wordt isolatie materiaal op de vloer aangebracht. Hieronder doe je dampremmende folie. Het beste is om te kiezen voor beloopbare platen. Denk hierbij er ook om dat het luik en de kieren ook goed worden geïsoleerd. 

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

Warmtepompen

Warmtepompen

Zonnepanelen kan je goed combineren met een warmtepomp! Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken.
Gevelisolatie

Gevelisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!
Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?