Waarom dakisolatie?

Door je dak te isoleren ontsnapt er geen warmte door het dak naar buiten. Hierdoor blijft je huis warmer en hoef je minder hard te stoken. 80% van de huizen heeft al een geïsoleerd dak maar meestal zijn ze matig geïsoleerd. Het aan te raden om deze isolatie te verbeteren. Een goed geïsoleerde dak is belangrijk voor een warm huis. Gemiddeld bespaar je hiermee 800 euro per jaar.

Soorten dakisolatie

Er zijn verschillende soorten dakisolatie beschikbaar. Hieronder staan de opties:

Isolatie voor een schuin dak
Bij een schuin dak kun je kiezen voor drie opties. De eerste en beste keuze is om je dakpannen eraf te halen, daaronder isolatie materiaal te plaatsen en de dakpannen er weer op te leggen. De tweede en ook een goede keuze is om aan de binnenkant van het dak isolatie materiaal te plaatsen. Dit kan gedaan worden vanaf de zolder. De derde en laatste manier is het spuiten van isolatie materiaal onder de dakpannen. Deze manier van isoleren is het minst goed en levert bij een eventuele verbouwing veel rotzooi op.

Isolatie voor een plat dak
Bij een plat dak zijn er twee opties voor isoleren. De eerste en beste optie is om de huidige dakbedekking er af te halen. Als het eraf is worden de isolatieplaten geplaatst en daarover heen weer nieuwe dakbedekking geplaatst. De tweede optie is om de isolatieplaten over de huidige dakbedekking te plaatsen. Over de isolatieplaten wordt een waterbestendige laag gemaakt. Dit kan alleen als de huidige dakbedekking van goed kwaliteit is.

Isolatie op de zoldervloer
Heb je een zolder en gebruik je deze niet als woon- of slaapkamer? Dan is het handig om je zoldervloer te isoleren. Hiermee bespaar je evenveel het het isoleren van het dak en gebruik je minder materiaal. Het beste is om voor beloopbare isolatie platen te kiezen, zodat de zolder nog gebruikt kan worden. De zolder moet afsluitbaar zijn met een luik. Deze moet geïsoleerd worden voor een optimaal effect.

Als je een open zolder hebt heeft het isoleren van de vloer geen zin. Kies dan voor dakisolatie.

Gemiddeld bespaar je wel 800 euro per jaar!

Voor elk huis wel een geschikte optie

Zoals je hierboven ziet is er voor elk huis wel een geschikte optie. Bovendien is het vrij goedkoop om dakisolatie te (laten) plaatsen. Bekijk voor een schattig van de prijzen op onze product pagina of neem contact met ons op voor een offerte of advies.

Combineren

Isolatie is één van de belangrijkste stappen voor een duurzaam huis. Door te isoleren hoef je namelijk minder hard te stoken en dus bespaar je geld en stoot je minder CO2 uitstoot uit. Dak isolatie is dus goed te combineren met gevelisolatie, bodem- of vloerisolatie en met goede ramen en kozijnen.