Hoe werkt gevelisolatie?

Door je gevel te isoleren krijg je een warmer huis waar minder tocht door de muren komt en een lagere energierekening. Je plaats een isolatie tegen je buitenmuur aan waardoor er geen koude lucht meer naar binnen kan. Dit kan je doen door spouwmuurisolatie, gevelisolatie aan de binnenkant en gevelisolatie aan de buitenkant.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuur isolatie is een voordelige en goede investering. Deze manier van isoleren kost weinig moeite voor jou als bewoner. Een gevelisolatie bedrijf komt bij jou thuis en boort om de meter gaten aan de buitenkant van de buitenmuur. Er word geboord in de voegen en die worden na die tijd weer netjes dicht gemaakt.

Via de gaten in de muur wordt het isolatiemateriaal naar binnen gespoten. Er zijn verschillende materialen die je kan kiezen. De meest gekozen materialen zijn: piepschuimbolletjes, glaswolvlokken en steenwolvlokken. De verschillen tussen de materialen zijn klein: ze isoleren ongeveer even goed. Overleg met een specialist welk materiaal voor jou huis geschikt is.

Voordelig besparen op je gasrekening en een warmer huis!

Gevelisolatie binnenkant

Als de buitenkant van het huis niet veranderd mag worden en er is geen spouw aanwezig dan is gevelisolatie aan de binnenkant een goede keuze. Hierbij worden er aan de binnenkant van de buitengevel isoleerplaten geplaatst waardoor de warmte beter binnen blijft. De verwarming staat minder vaak aan waardoor jouw milieubelasting flink omlaag gaat.

De geplaatste wanden kun je afwerken met behang of verf. De muren komen wel een stuk naar binnen waardoor de ruimte iets kleiner wordt.

Er zijn verschillende soorten panelen beschikbaar dus voor elk huis is er wel een geschikte paneel. Neem daarvoor contact op met een specialist.

Isolatiemateriaal

Gevelisolatie buitenkant

Door gevelisolatie aan de buitenkant te plaatsen kan er gekozen worden voor een dikkere laag isolatie en krijgt het huis een compleet nieuwe gevel. De isolatieplaten worden aan de buitenkant van de gevel geplaatst. Daar omheen wordt weer een nieuwe muur gebouwd. Het huis wordt hierdoor dus iets ‘dikker’. Je gevel kan lijken op de oude of een compleet nieuwe look krijgen.

Advies op maat bij het Energieloket

Bij het energieloket kunt u onafhankelijk advies krijgen over het nemen van gevelisolatie. Wij kunnen helpen met het kiezen van de juiste materialen en de juiste soort isolatie. U kunt kiezen voor een Quick Scan of direct contact met ons opnemen!