Energielabel

Hoe regel ik een energielabel voor mijn woning!
Het is mogelijk om zelf al veel voorwerk te doen om een definitief label te regelen. De controle en afmelding moet echter altijd door een als zodanig erkend deskundige worden gedaan.
Veel mensen hebben liever dat een deskundige alles meteen regelt. Daarvoor is het energie(k)loket natuurlijk ook de ideale partner.

energielabel_2

Wat kan ik zelf doen?
Het definitief maken van een energielabel gaat altijd via de landelijke website www.energielabelvoorwoningen.nl. U moet inloggen met uw digid*. (wanneer u samen het eigendom heeft met uw partner, geldt dat de oudste eigenaar alleen kan inloggen met zijn of haar digidcode).
Het label is vastgesteld op standaard aannamen van woningen uit het bouwjaar van uw woning gerelateerd natuurlijk aan het type (bijvoorbeeld vrijstaand). Bij elk thema kunt u zelf aanpassen wat specifiek voor uw woning van toepassing is. Er wordt gevraagd naar beglazing van woonruimten en van slaapkamers, isolatie van gevels, dak en vloer. type verwarming en tapwater, ventilatiesysteem en eventuele zonne-energie.
Mocht er aan uw woning ten aanzien van één van deze thema’s maatregelen zijn getroffen dan kunt u dat invullen. Er moet echter wel bewijslast worden bijgevoegd. U kunt hiervoor een scan maken van een factuur, een foto waaruit de maatregelen goed af te leiden zijn (bij glas moet bijvoorbeeld de sponning goed zichtbaar zijn) of een taxatierapport waaruit de maatregel(en) blijkt. Als u dit alles heeft ingevuld en de bewijslast heeft toegevoegd moet u vervolgens een erkend deskundige aanwijzen die de zaken controleert en uiteindelijk definitief voor u aanmeldt.
Wanneer u als erkend deskundige “Veenboer” (te Surhuisterveen) aanklikt, betaalt u slechts 25 euro inclusief BTW voor de totale controle en afhandeling.

Liever het Energie(k)loket?
Natuurlijk wil het Energie(k)loket u ook volledig behulpzaam zijn. In dat geval komt Woningkeur bij u langs om zelf te constateren welke zaken er in uw woning zijn veranderd en vervolgens, samen met u, vast te leggen. U hoeft in dat geval niet over bewijsstukken te beschikken en ook een computer hoeft u niet in huis. Wel moet u beschikken over een digidcode maar dat is heel snel geregeld dus ook wanneer uzelf helemaal geen computer gebruikt! Wanneer de inspecteur bij u langs komt bedragen de kosten €. 75,00 inclusief BTW. Alles wordt dan samen met u, thuis,geregeld! Klik op de banner hiernaast voor een snelle afhandeling.
Ik wil een energielabel

Zelf proberen?

– digid code bij de hand
– scan/foto van bewijsstukken
– ga naar: www.energielabelvoorwoningen.nl
– kies voor controle/erkend deskundige: Woningkeur Surhuisterveen/Frans Veenboer

Snelle afhandeling?

Een totale afhandeling door het Energie(k)loket. Deze regelt voor mij een definitief woninglabel voor 75 euro inclusief BTW

I.c.m. een Quick Scan?
Klik hier voor meer informatie