Een energiezuinig huis

Huis te koop

Maak je nieuwe koopwoning energiezuinig.
Comfortabel wonen & lagere woonlasten!

Een energiezuinig huis

Huis kopen? Huis isoleren? Comfortabel wonen, lagere woonlasten! Wil je een bestaande woning kopen?  Dan heeft de makelaar in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen voor jou het Energielabel A binnen hand-bereik. Dit dankzij een unieke samenwerking van de gemeente, de makelaars en het Energieloket. Met een kleine investering ben je verzekerd van comfortabel wonen en veel lagere woonlasten! Zo wordt de koop van een bestaande woning wel héél aantrekkelijk!

Image
Tal van voordelen

Sommige aanstaande huizenkopers zijn er stellig in: zij willen absoluut een bestaande woning. Tja, logisch eigenlijk. Het aanbod van bestaande woningen is immers veel groter en gevarieerder dan het aantal nieuwbouwhuizen. Daar komt bij dat een bestaande woning vaak meer sfeer en leefruimte heeft dan een nieuwbouwwoning. Ook is de tuin al aangelegd en is de buurt ontwikkeld. Verder is de tijd tussen aankoop en overdracht veel korter dan bij een huis dat alleen nog op papier bestaat. Kortom, er zijn tal van voordelen die de keuze voor een bestaande woning rechtvaardigen. Het enige dat wezenlijk afdoet aan een bestaande woning is het energieverbruik, maar zelfs dat hoeft geen probleem te zijn!
Image

Goed om te weten

Bij bestaande woningen is meestal veel winst te halen uit energiebesparing. Het Energieloket laat graag zien hoe eenvoudig het is om meteen bij aankoop energiebesparende maatregelen te treffen. Dat betekent: comfortabel wonen en meteen lagere woonlasten!

Energieloket

Omdat je van plan bent een woning in de gemeente Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen te kopen, kun je gebruik maken van de speciale faciliteiten van het gemeentelijk Energieloket. Een unieke samenwerking van de makelaars, de Rabobank en de gemeente maakt het mogelijk dat jouw woning snel energiezuinig kan worden gemaakt. En dat jouw maandelijkse woonlasten lager zullen uitvallen!

Doe de Quick Scan

Het nemen van de juiste energiemaatregelen zorgt voor goedkoper wonen en meer woongenot. Dat wil toch iedereen! Welnu, het Energieloket van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen en helpt jou graag op weg bij het maken van de juiste keuzes. Wat moet er gebeuren om een bestaande woning energiezuinig te maken? Wat gaat dit kosten en wat voor gunstig effect heeft dit op mijn woonlasten? Het Energieloket kan de woning - die je op het oog hebt - door een onafhankelijk deskundige laten inspecteren.

Na deze inspectie (Quick Scan) wordt een kostenbegroting gemaakt. Gespecialiseerde bedrijven uit het Energieloket maken een prijsopgave van de aanbevolen energiemaatregelen en jij hebt meteen inzichtelijk wat een energie A-label (of minimaal een B-label) gaat kosten. Ook weet je wat de maatregelen doen met het woongenot en het energieverbruik. En niet in de laatste plaats: hoeveel de woonlasten (ook als je hiervoor extra geld moet lenen!) al meteen omlaag gebracht kunnen worden. Al die gegevens worden vastgelegd in een duidelijk rapport. Dat rapport kun je gebruiken om de energiemaatregelen geheel of deels uit te laten voeren. Ook wordt er bekeken of je (extra) geld kunt lenen en berekent de gemeente hoeveel subsidie er mogelijk is.

Lage kosten

Zo’n Quick Scan is geen overbodige luxe! Niemand zal het je afraden om een bestaande woning (meteen bij aankoop) energiezuinig te maken. En… om de kosten hoef je het ook al niet te laten. De Quick Scan wordt je gratis aangeboden door de gemeente! Wil je een bestaande woning kopen maar heb je geen duidelijk zicht op het energieverbruik? Geef dan de verkopend makelaar of het Energieloket de opdracht om een Quick Scan uit te laten voeren!

Image

Is de te koop staande woning wel energiezuinig?

Je hebt een prachtige bestaande woning te koop zien staan in een van de dorpen van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Je wilt eerst weten wat het energieverbruik van de woning is en ook wat je moet doen om de woning energiezuinig(er) te maken. Een verstandige keuze want energielasten kunnen mogelijk nog hoger uitvallen dan de hypotheeklasten!

Informeer bij je makelaar of bij het energieloket voor het laten uitvoeren van een Quick Scan nog voordat je de woning gaat kopen! Of laat een ontbindende voorwaarde in je koopovereenkomst opnemen voor het doen uitvoeren van een Quick Scan. Zorg er in elk geval voor dat je bij de aankoop weet wat je te wachten staat als het om de energielast gaat en wat je direct kunt doen om je nieuwe huis nog voor bewoning energiezuinig te maken.

Neem contact op met het energieloket

Aangesloten makelaars

Image
Image
Image
Image
Image

Anderen keken ook naar

Advies

Advies

Ontdek wat het Energieloket voor je kan betekenen!

Financiering

Financiering

Voor je project heb je een voordelige en goede financiering nodig. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden voor jouw project.
Onze producten

Onze producten

Je huis kun je energiezuinig maken door verschillende producten. Wij geven uitleg over de verschillen, prijzen en hoe het werkt.