Financiering

Een goede financiering voor jouw project

Energiezuinig en duurzaam wonen

Een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jou als woningeigenaar. Als coöperatieve bank en een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland wil de Rabobank hier graag aan bijdragen. Weet jij al welke mogelijkheden er zijn?

Image

Duurzaam wonen

Ieder huis kan energiezuinig zijn. Als je maar weet waar te beginnen. We helpen je hierbij graag op weg. Met de HuisScan van Greenhome zie je direct welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen. Lokale ondernemers kunnen je helpen bij het uitvoeren van deze maatregelen. Doe nu de HuisScan op www.greenhome.nl en ontdek wat jou mogelijkheden zijn om te besparen!*

*GreenHome maakt gebruik van open databronnen, bijvoorbeeld van het CBS en het Kadaster. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

Duurzaam huis en verbouwing financieren

Koop je een duurzame nieuwbouwwoning met Groenverklaring? Dan kan Rabo Groenhypotheek interessant zijn. Je krijgt tijdens de eerste rentevaste periode korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.*

*De maximale hoogte van je Rabo Groenhypotheek met rentekorting wordt bepaald door de hoogte van de EPC-waarde van de woningen en of de nieuwbouw een appartement of woning is.

Extra hypotheek op basis van de woningwaarde


In 2019 kun je tot 100% van de woningwaarde lenen. Wil je jouw huis duurzaam verbouwen? Dan kun je de kosten voor energiebesparende maatregelen meenemen in je hypotheek. Ook bij een hypotheek met NHG. Voorwaarde is dat de totale hypotheek niet meer dan 106% van de waarde van het huis ná verbouwing mag bedragen. En het extra leenbedrag moet helemaal worden besteed aan de energiebesparende maatregelen.

Extra hypotheek op basis van jouw inkomen


Als je energiebesparende maatregelen neemt, wordt jouw energierekening vaak lager. Daarom kun je voor de kosten van een duurzame verbouwing tot €9.000 extra hypotheek krijgen. Om voor deze extra hypotheek in aanmerking te komen, moet jouw jaarinkomen minimaal € 33.000 zijn. Deze regeling geldt ook voor de aankoop van een woning met een energielabel van minimaal A++.

Extra ruimte voor zeer energiezuinige woning


Bij het kopen of verbouwen van een zeer energiezuinig huis kun je maximaal € 15.000 extra hypotheek krijgen, omdat je een zeer lage energierekening hebt. Je jaarinkomen moet hiervoor minimaal € 33.000 zijn. Ook geldt dat de woning (na verbouwing) een EPC kleiner dan of gelijk aan nul heeft.

Extra ruimte voor NulopdeMeter woning


Bij het kopen of verbouwen naar een Nulopdemeter woning kun je maximaal € 25.000 extra hypotheek krijgen omdat je per saldo geen energierekening hebt. Om voor deze extra ruimte in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden:

- Je moet met een energieprestatiecertificaat of rapport aantonen dat er daadwerkelijk sprake is van een Nulopdemeter-woning jouw inkomen moet minimaal € 33.000 zijn;

- Er is voor minimaal 10 jaar een energieprestatiegarantie afgegeven door de bouwende partij.

Duurzaam verbouwen


Je kan een duurzame verbouwing met spaargeld betalen, maar er zijn meer manieren om de verbouwing te financieren, met een Energiebespaarlening door een extra hypotheek te nemen. 
Image

Groene energie

De Rabobank wil samen met Vandebron zoveel mogelijk huishoudens laten overstappen naar duurzame energie. Energie die beter is voor het milieu. Jij kunt hieraan bijdragen door over te stappen naar Vandebron. Lees over de samenwerking met Vandebron

Onze duurzame missie

Als coöperatieve bank willen we onze maatschappelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningmarkt. Volgens Europese afspraken moeten alle woningen en kantoren in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat een gebouw minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. In Nederland staan nog veel woningen die niet energieneutraal zijn. Deze woningen hebben energielabel C of lager. Door het verduurzamen van je huis makkelijker te maken, willen we alle woningen in Nederland energiezuiniger maken.

Meer weten? Kijk op www.rabobank.nl, bel 0512 – 58 77 77 of kom langs op één van onze kantoren. Je bent van harte welkom!

Neem contact met ons op

Anderen keken ook naar

Energiezuinig huis

Energiezuinig huis

Heb je een huis op het oog en wil je weten hoe je deze duurzaam kan verbouwen? Of wil je jouw eigen huis duurzaam verbouwen? Meer informatie vind je op deze pagina.
Quickscan

Quickscan

Met een gratis Quick Scan krijg je een onafhankelijk advies over de aanpassingen en opties die bij jouw huis passen.
Woningisolatie

Woningisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!