Glas en kozijnen

De warmte blijft in huis en de energierekening gaat omlaag

Met HR++ glas en triple glas bespaar je veel energie omdat het veel beter isoleert dan enkel glas maar ook beter dan (gedateerd) spouwglas. Hierdoor blijft de warmte in huis en gaat de energierekening omlaag. Ook heb je minder tocht in huis en komt er minder geluid van buiten naar binnen.

Bespaar tot 450 euro per jaar


Bespaar energie en verlaag CO2 uitstoot

Vergelijkbaar met 6% renteKeuze uit verschillende soorten glas


Image

Waarom HR++ glas of Triple glas?

Door het aanschaffen van HR++ glas of Triple glas heb je geen condens meer op de ramen en geen tocht meer. Wat zijn nog meer de voordelen en wat zijn de verschillende opties?
Lees meer
Image

HR++ Glas

HR++ glas is isolerend dubbelglas. HR betekend Hoog Rendement. Door het isolerende glas beperk je de warmteverlies en bespaar je energie. 

Specificaties

HR++ bestaat uit twee glasplaten die door bijvoorbeeld een metalen plaat uit elkaar worden gehouden. De randen zijn afgesloten met speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt gevuld met edelgas waardoor het nog beter isoleert. 

Voordelen
Kosten
Image

Triple glas

Triple glas ook wel driedubbel glas genoemd zijn drie enkele ramen met daar tussen een spouw met stilstaande droge lucht. Hierdoor blijft de warmte goed in huis en heb je geen tocht meer.

Specificaties

Triple glas wordt voornamelijk gebruikt voor warmte isolatie. Door de drie lagen glas en tussenruimtes isoleert dit erg goed. Triple glas is aan te raden als je huis als goed geïsoleerd is je ramen nog gewoon dubbel glas zijn. 

Voordelen
Kosten
Image

Isolerende kozijnen

Isolerende kozijnen houden de warmte beter binnen doordat er lucht of een isolatielaag in de kozijnen zit. 

Specificaties

Bij kunststof kozijnen zitten er vaak luchtkamer tussen de kozijnen in. Bij massief hard houten kozijnen of aluminium kozijnen is dit meestal een laag kurk of  hard PUR-schuim in het kozijn. Van de buitenkant kun je dit niet zien.  Als een kozijn van licht hout is gemaakt, bijvoorbeeld vuren hout, zijn ze van zichzelf al goed isolerend omdat hier luchtkamertjes in het hout zitten. 

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

Warmtepompen

Warmtepompen

Zonnepanelen kan je goed combineren met een warmtepomp! Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken.
Woningisolatie

Woningisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!
Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?