Warmtepompen

Met een warmtepomp kan je jouw huis verwarmen zonder aardgas. 

Een warmtepomp is elektrisch en haalt warmte uit de bodem of de lucht en zet dit om tot warmte in je huis. Het is dus een duurzaam alternatief voor gas. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Een hybride warmtepomp sluit je aan aan je HR-ketel. Wanneer de warmtepomp niet genoeg warmte kan leveren, bijvoorbeeld als het vriest, springt de CV ketel aan. Bij een goed geïsoleerd huis kan je kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp en dus gasloos wonen.

Bespaar tot 40% stook kosten

Verminder je CO2 uitstoot tot 60 %

Combinatie met zonnepanelen

Hybride of elektrisch


Image

Warmtepompen: duurzaam je huis verwarmen

Warmtepompen gebruiken lucht, bodem of grondwater om warmte te creëren in huis maar hoe werkt dat eigenlijk en wat is geschikt voor jouw huis?
Hoe werkt het?
Image
Image

Volledig elektrische warmtepomp

Als je een volledige elektrische waterpomp aanschaft verzorgt deze alle warmte in huis en voor warm water in de douche en keuken. Dus als je elektrisch gaat koken kan je helemaal van het aardgas af.

Specificaties

Je kan volledig van het aardgas af met deze warmtepomp. Hij werkt op stroom en haalt warmte uit de bodem, grondwater of lucht en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Je combineert de warmtepomp met vloerverwarming of wandverwarming. Het is belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is als je deze warmtepomp aanschaft. 

Voordelen
Kosten
Image

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp heb je samen met een CV ketel. De warmtepomp zorgt er meestal voor dat het warm is in huis. Alleen met koude dagen springt de CV ketel aan en hij verzorgt het warme water voor douche en keuken. 

Specificaties

Een hybride warmtepomp is een goede tussenstap naar een naar een vol-elektrisch huis. Je gebruikt minder aardgas en je CO2 uitstoot van je verwarming en water daalt tot 25%. De warmtepomp kan je aansluiten op je huidige CV ketel maar ook op een nieuwe. Het is een vrij kleine kast die bij je CV ketel komt te hangen en buiten komt een apparaat te staan die lijkt op een airco. 

Voordelen
Kosten
Image

Ventilatiewarmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Hiermee verwarmt hij je huis. Hij is klein van stuk waardoor hij makkelijk te plaatsen is. Hij is bedoeld voor huizen met een mechanische ventilatie. 

Specificaties

Huizen gebouwd tussen 1976 en 2000 hebben een mechanische ventilatie. Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor energie uit de afgezogen lucht en brengt deze terug in de centrale verwarming. De hoeveelheid energie hangt af van de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen. Hierdoor werkt deze warmtepomp meestal samen met een CV ketel. 

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

zonnepanelen

zonnepanelen

Een warmtepomp kan je goed combineren met zonnepanelen. Hierdoor wek je je eigen stroom op!

Woningisolatie

Woningisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!
Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?