Nieuw bij het Energieloket!

Interviews met onze deelnemende bedrijven. Hier kunt u de deelnemende bedrijven beter leren kennen. DRS installatietechniek bijt het spits af. Aan het woord is Wietse Reitsma, verantwoordelijk voor het personeel en de kwaliteit.

Wanneer en hoe is uw bedrijf ontstaan? 

DRS installatietechniek bv is ontstaan in 2001. De grondleggers zijn de huidige drie directeuren Douwe, Romke en Sake. De heren waren destijds woonachtig in respectievelijk Bergum, Drogeham en Twijzelerheide, wat nog steeds terug te vinden is op onze bussen. Al vele jaren zijn we nu gevestigd aan de Swarte Mar 3 in Noardburgum waar een loods met kantoren werd gebouwd. Noardburgum is centraal gelegen tussen genoemde dorpen en heeft goede uitvalswegen richting het werkgebied. 

Het bedrijf is ontstaan doordat Douwe, Romke en Sake elkaar hebben gevonden. Douwe en Sake werkten samen bij BBF, destijds een groot Fries bouwbedrijf en Romke (broer van Douwe) werkte bij een collega installateur. Het klikte tussen het drietal en ze vulden elkaar qua kennis en vaardigheden prima aan. De stap naar de KvK werd genomen en ondertussen is het initiatief uitgegroeid tot het bloeiende installatiebedrijf wat DRS nu is.

Kunt u in een paar zinnen uitleggen wat uw bedrijf doet en dan met name toegespitst op de verduurzaming van een woning? 

DRS is dagelijks onderweg in de noordelijke drie provincies er wordt gewerkt aan werktuigbouwkundige en elektrische installaties. Van ontwerp tot uitvoering kun je bij DRS terecht voor: utiliteit, woningbouw, renovaties, keuken aanpassingen en service en onderhoud. Het verduurzamen van woningen en gebouwen heeft de laatste jaren een behoorlijke vlucht genomen en hier wordt ook door DRS op ingezet bij het ontwerpen en installeren van installaties. Bij nieuwbouw van woningen wordt meer en meer gekozen voor nul op de meter, waarbij het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen niet meer weg te denken is. Er ligt daarnaast de gezamenlijke uitdaging om de komende decennia de bestaande woningvoorraad verder te verduurzamen. 

Waar onderscheidt uw bedrijf zich in ten aanzien van bedrijven die in dezelfde branche actief zijn? 

Waar wij als DRS voor staan, is de noordelijke “Friese” nuchterheid. Wij weten bij DRS waar we vandaan komen en zijn pragmatisch en flexibel in onze aanpak. Binnen ons bedrijf is sprake van een familiecultuur en deze cultuur nemen wij mee in de samenwerking en contacten met onze klanten en opdrachtgevers. Foutloos werken is ook ons nog niet gelukt, maar door te denken in oplossingen en niet in problemen komen wij hier altijd uit. 

Wat is voor uw bedrijf de meerwaarde om aangesloten te zijn bij het Energieloket? 

Het energieloket is voor ons één van de plekken waar wij in contact kunnen komen met onze (potentiële) klanten. Een plek waar vraag en aanbod elkaar kruisen en waar de verbinding kan worden gezocht met andere verwante en aanverwante bedrijven uit de regio. 

Merkt u op dat mensen meer dan voorheen bezig zijn met het verduurzamen van hun huis en zo ja, waar merkt u dat aan? 

Verduurzamen van woningen was in het verleden een issue wat speelde bij een selecte groep mensen en is ondertussen gemeen goed geworden. Dit merken wij niet alleen als bedrijf, maar merk je in het gehele dagelijkse leven. Als voorbeeld: tijdens het typen van deze regels hoor ik een reclame op de radio waar wordt gesproken over het verkrijgen van een lening voor het verduurzamen van een woning. 

 

Wat zou u voor tips meegeven aan mensen die hun huis willen verduurzamen? 

De belangrijkste tip die wij kunnen geven aan mensen is om zich goed te laten voorlichten voor er beslissingen worden genomen. Iedere situatie is weer anders en niet iedere woning is bijvoorbeeld geschikt voor een warmtepomp. Misschien is het goed om je vooraf een aantal vragen te stellen: 

  • Is het belangrijk dat ik de investering (volledig) terug ga verdienen?
  • Welke mogelijkheden zijn er allemaal in de markt?
  • Welke oplossing past het best bij mijn woning en welke juist niet?
  • Welke oplossing past het best bij mij als persoon?

Wilt u meer weten over DRS? bekijk dan de website.

Categorieën: ActueelNieuws