[contact-form-7 id="426" title="Aanvragen Quickscan"]

Iedereen heeft het er tegenwoordig over. Je huis energiezuinig maken of zonnepanelen op het dak om zelf energie op te wekken. Maar is dat nou echt altijd wel de moeite waard? Want het kost veel en de energieprijzen stijgen vooralsnog minder dan sommigen beweren. Bovendien vraag je je misschien af, hoe lang woon ik nog in mijn huis en kan de investering dan nog wel uit?

Een eerlijk antwoord

De gemeente heeft het Energieloket vooral in het leven geroepen om woningeigenaren van een ongebonden en degelijk antwoord te voorzien. Want natuurlijk hebben isolatiebedrijven er belang bij om jouw woning onder handen te nemen. Vaak is dat ook terecht, soms is het overdreven en in een enkel geval is het zelfs waar dat bepaalde maatregelen een averechts effect kunnen hebben.

Daarom is er een onafhankelijk deskundige door de gemeente aangewezen die je desgewenst van een gedegen en eerlijk advies kan voorzien. Zonder dat je aan wie dan ook vast zit, het enige wat je krijgt is een bondig energierapport van jouw woning! Want iedere woningeigenaar is nu eenmaal geen bouwkundige. En het isoleren van een woning is bovendien een vak apart!

Onafhankelijk en bij je thuis

Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, worden de bouwtekening(en) van jouw woning uit het gemeentelijk bouwdossier opgezocht. Ondertussen zetten we jouw gegevens op de lijst van één van onze inspecteurs. Via het aangegeven emailadres ontvang je binnen enkele weken een datum en tijdstip waarop de inspecteur bij jou langskomt.

De inspecteur komt dus bij je langs en kan zodoende ook kennis nemen van de bouwkundige staat van jouw woning maar ook van installaties. De inspecteur heeft een (klein) uur tijd voor jouw huis dus zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent.

Geef Gas met Energie!

In het kader van de actie Geef Gas met Energie! kon de gemeente in beginsel 600 aanvragen kosteloos honoreren. Al heel snel bleek dat er veel interesse was voor de gratis Quick Scan: binnen enkele weken was het quotum bereikt en moesten we de inschrijving blokkeren.

Nog 300 gratis Quick Scans

Ondertussen (vanaf december 2020) hebben we ook vanwege de grote belangstelling voor de Quick Scan ruimte gevonden om relatief meer geld voor dit doel te besteden. Al met al goed nieuws: er worden nog maximaal 300 Quick Scans geheel gratis aangeboden! Daarbij ook het gegeven dat we uitstel van het Rijk hebben gekregen voor de besteding van het geld en dat is 15 november 2021 geworden! Dat betekent ook dat we de komende tijd weer voorzichtig van start kunnen gaan met het verrichten van de inspecties.

Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Vanaf 7 december 2020 is het dus weer mogelijk maken om een gratis Quick Scan aan te vragen in het kader van de actie Geef Gas met Energie! 

Zodra de limiet is bereikt stopt de honorering van de gratis aanvragen. Het zal dan tijdelijk niet meer mogelijk zijn een aanvraag te doen. Naar verwachting wordt de limiet in de loop van maart 2021 bereikt, gelet op het aantal aanvragen (laatste update: 3 maart 2021).

In het najaar van 2021 hopen we daarna de Quick Scan weer onder de reguliere condities (kosten € 181,50)  te kunnen aanbieden.

Op dit moment hebben we vier inspecteurs voor beide gemeenten: zij gaan hun uiterste best doen om in de loop van dit jaar (2021) zo veel mogelijk aanvragen (met inachtneming van de Corona beperkingen) te behandelen zodra dat weer verantwoord kan.

Dit houdt dus ook in: wie het eerst komt wie het eerst maalt en zo lang de voorraad strekt.

Nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben, kijk dan eerst op onze website bij de meest gestelde vragen. Wanneer je vraag daar niet tussen staat, kun je het beste een mailtje sturen aan baliebw@t-diel.nl.
We doen er alles aan om vragen via de mail binnen enkele dagen te beantwoorden.

Advies .. en dan?

Op basis van de uitkomsten van de Quick Scan wordt er gerapporteerd welke voorzieningen aan je woning getroffen kunnen worden om energie te besparen. Met dit rapport kun je desgewenst vrijblijvende offertes vragen bij de gespecialiseerde bedrijven van het Energieloket maar natuurlijk ook bij een ander bedrijf volgens jouw keuze. Op deze manier weet je wat er moet gebeuren en wat de energiemaatregelen je gaan kosten.

Aanvragen Quickscan