Ga naar de actiepagina Geef gas met energie!

Quick Scan

Met inachtneming van de actuele voorschriften vanwege het RIVM zijn we vanaf 1 september 2021 weer gestart met het uitvoeren van de Quick Scan inspecties aan huis.  Er is een lijst van vele honderden aanvragen die ondertussen bijna is afgewerkt. Alvorens aanvragen definitief in te plannen, zal er contact worden opgenomen met de aanvrager. 
In overleg met aanvrager zal de planning plaatsvinden uitsluitend wanneer dat over en weer verantwoord is vanwege onder andere de 1,5 meter norm.
Omdat de limiet van het aantal gratis quick Scans dat dit jaar kon worden geboden bijna is bereikt, wordt er momenteel uitgerekend wat een Quick Scan rapportage (per 1 januari 2021) moet gaan kosten. Doel is namelijk om een klein restant bedrag dat is verkregen vanuit de zogenoemde RRE-rijkspot met geld zal worden aangewend voor nog een tal aanvragen (tot 1 maart 2021). Hiermee hopen we dat er nog een paar honderd Quick Scan aanvragen tegen gereduceerd tarief kan worden aangeboden! Verwacht wordt dat we hierover uiterlijk op 15 december 2020 duidelijkheid kunnen bieden dus houdt deze site in de gaten wanneer u binnenkort graag een energiescan van uw woning wilt laten doen! 

Energiemarkten

Helaas kunnen er voorlopig nog steeds geen energiemarkten worden gehouden. De verwachting nu is dat hiervoor pas in de tweede helft van 2021 mogelijkheden zijn. Te laat voor wat betreft de actie “Geef Gas met Energie!” deze loopt (met 2 maanden verlenging) af op 28 februari 2021. 

Waardebonnen voor je CV-installatie

Waardebonnen voor voorzieningen aan de CV-installatie tot 28 februari 2021 verkrijgbaar als je gasverbruik als woningeigenaar/bewoner boven de 1000 m3 per jaar ligt. In het kader van de actie Geef Gas met Energie! hadden de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel waardebonnen beschikbaar voor het treffen van voorzieningen aan CV-radiatoren. Daarbij werd vooral ook ingezet op een eigen investering zoals de aanschaf van een (hybride) warmtepomp of het waterzijdig inregen van je radiatoren. Omdat er het afgelopen jaar (fysiek) te weinig kon worden gedaan om de grote voordelen van deze investeringen toe te lichten, hebben beide gemeenten in overleg met het ministerie dat het geld beschikbaar heeft gesteld, besloten om de voorwaarden te versoepelen. Bovendien is een paar maanden uitstel gekregen voor de besteding: waardebonnen moet nu voor 1 maart 2021 (volledig) zijn aangevraagd.  Nu geld slecht als voorwaarde dat je als woningeigenaar in beide gemeenten minimaal 1000 m3 gas moet verbruiken en je minimaal 100 euro eigen geld bij legt om één of meer voorzieningen aan je radiatoren te doen. Het komt er dus nu op neer dat je met heel weinig eigen geld relatief veel kunt besparen op je energieverbruik door je CV installatie voortaan efficiënter te laten verwarmen! Kijk hier voor de actievoorwaarden en vraag snel aan want het aantal beschikbare waardebonnen is beperkt en geldt zo lang de voorraad strekt!

Klik hier voor de meest gestelde vragen over deze actie.

Informatie over isolatie en installatie

Uiteraard staat niks in de weg om vandaag nog te beginnen met het energiezuiniger maken van je huis.

Sterker nog, de rijsoverheid heeft recent bekend gemaakt dat de subsidies voor woningisolatie tijdelijk worden verhoogd!
Dat biedt dus extra kansen om je woning met geld van de overheid te gaan isoleren.

Ondertussen weten we ook dat de zon in bepaalde perioden overuren maakt. De afgelopen maanden waren weer uitzonderlijk zonnig en dus alle reden om daarvan te profiteren als je de optie hebt om ook op jouw woning zonnepanelen te installeren! Zonnepanelen zijn mede vanwege de BTW aftrek relatief goedkoop en leveren dus meteen geld op dankzij een overschot aan zonuren..

Informatie over isolatie en installatie is te vinden op deze website maar u kunt ook altijd bellen of mailen met het team Bouwen en Wonen van de gemeente Achtkarspelen/Tytsjerksteradiel.

Categorieën: Nieuws