Kiezen voor isolerend glas

Door te kiezen voor HR++ of Triple glas verliest je huis minder warmte door de ramen en dus kan de verwarming naar beneden. Het isoleert beter dan enkel of gewoon dubbel glas.

Als je kiest voor HR++ of triple glas heb je geen condens aan de binnenkant van de ramen en woon je comfortabeler.

Wat ook prettig is, is dat je veel minder geluid hoort van buiten af en je verbruikt minder energie, wat goed is voor het klimaat en je portemonnee. Een gemiddelde tussen woning bespaard door het vervangen van enkel glas naar HR++ al 300 euro per jaar!

Welke soorten zijn er?

Er zijn twee isolerende glas soorten, HR++ en Triple glas.

HR++ glas
HR betekend Hoog Rendement. Dit glas bestaat uit twee lagen enkel glas met een tussenruimte er in. In de tussen ruimte zit vaak edelgas wat zorgt voor een goede isolatie. Daarnaast zit er een metalen laagje tussen wat zorgt voor extra isolatie, deze laag kun je niet met het blote oog zien. Hieronder zie je een foto die dit illustreert.

Uitleg HR++ glas

Triple glas
Triple glas bestaat uit drie lagen enkel glas. Tussen deze glasplaten zitten tussen ruimtes die gevuld zijn met edelgas of droge lucht. Doordat het uit drie lagen glas bestaat isoleert dit erg goed en komt er geen toch meer naar binnen. Mocht je ervoor kiezen om nieuwe kozijnen aan te schaffen, kies dan ook gelijk voor triple glas. De kozijnen kunnen hier dan gelijk op aan gepast worden.

Wat is het voordeel?

Waarom zou je isolerend glas aanschaffen? Omdat je hierdoor minder tocht hebt in huis, een beter woon comfort hebt en de energierekening gaat omlaag. Dit is goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Vooral als je al veel isolatie hebt in de gevels, vloer en dak is het goed om HR++ of Triple glas aan te schaffen. Dit is dan de laatste bron waar nog veel tocht door heen komt. Als deze vervangen zijn heb je maximaal profijt.

Dit is goed voor het klimaat en voor je portemonnee!


Advies van het Energieloket

Bij het Energieloket geven wij advies over welke opties het beste zijn voor jouw huis. Doormiddel van de Quick Scan geven wij onafhankelijk advies over het verbruik en besparing mogelijkheden.

Overweeg je HR++ of triple glas? Kijk dan ook eens naar gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.