Warmtepomp

Anders verwarmen? Geen nieuwe CV-ketel?
Je zou best eens gelijk kunnen hebben dat opnieuw investeren in gasverwarming alleen maar een dure oplossing is waar je op termijn spijt van krijt!
Maar er zijn verschillende soorten warmtepompen en wat is voor mij geschikt..?

Warmtepompen halen warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Met een soort koelkastmotor wordt deze warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor al je verwarming en warm water. Een hybride warmtepomp heeft er een hr-ketel op gas bij, die bijspringt voor verwarming op koude dagen en voor (extra) warm water. Zo’n hybride warmtepomp is goedkoper en kun je ook combineren met je huidige verwarmingsketel. Een warmtepompboiler zorgt alleen voor warm water.

Een warmtepomp werkt het best in combinatie met vloerverwarming of een ander lage temperatuursysteem (bijvoorbeeld wandverwarming).
Heb je geen vloerverwarming, en ook geen plannen hiervoor? Gebruik van bestaande radiatoren is ook mogelijk, als de capaciteit voldoende is. Of vervang één of meer radiatoren door een speciale lage temperatuur radiator.

Praat erover met een deskundige en bekijk daarna wat de (financiële) mogelijkheden voor u zijn.

 

3