Update: 3 maart 2021
De op 14 december 2020 door premie Rutte afgekondigde lockdown heeft vergaande consequenties voor het hele maatschappelijke leven in Nederland. Recent is andermaal duidelijk geworden dat de lockdown voorlopig in tact moet blijven. 
Echter met een lichtpuntje, namelijk dat bouwmarkten op bestelling producten fysiek (buiten de winkel) kunnen afleveren onder bepaalde strikte voorwaarden. Ook is het weer mogelijk om een maximum aantal klanten per uur fysiek te ontvangen.
Ook onze actie “Geef Gas met Energie!” is in een ander daglicht komen te staan. Er kunnen voorlopig geen energiescans aan huis meer worden gedaan.
Echter de mogelijkheid om waardebonnen te verzilveren is weer mogelijk, zij het onder voorwaarden
Goed nieuws is verder dat vanwege de vergaande Coronabeperkingen het ministerie van BKZ heeft besloten om deze actie (met verkregen rijksgeld) tot einde van dit jaar te verlengen.

Concreet betekent dit voor respectievelijk de Quick Scan en de Waardebonnen het volgende:

QUICK SCAN

 • De actie “Geef Gas met Energie!” kent een einddatum van 15 november 2021.
 • Het uitvoeren van een Quick Scan inspectie aan huis ligt voorlopig even stil. Samen met onze vier inspecteurs, wordt voortdurend overlegd wat – onder de dan geldende maatregelen vanwege de rijksoverheid en gegeven de situatie op dat moment rond het Coronavirus – mogelijk is en onder welke voorwaarden.
 • In een gezamenlijke boodschap laten het Energieloket en de vier woninginspecteurs (betreffende) woningeigenaren van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel weten hoe er de komende tijd zal worden gehandeld.

WAARDEBONNEN

 • Het aanvragen van waardebonnen voor het (zelf) treffen van voorzieningen aan CV-radiatoren blijft voorlopig mogelijk echter wel met het noodzakelijk voorbehoud dat niet gegarandeerd kan worden dat de waardebon uiteindelijk tijdig verzilverd kan worden.
 • Het verzilveren van waardebonnen is mogelijk voor wat betreft folie en radiatorventilatoren (de waardebonnen met de code FV…).
  • Voor de aanschaf van folie en ventilatoren heeft het Energieloket ondertussen een afspraak met Karwei Burgum enKarwei Surhuisterveen.
  • Vanaf 4 februari 2021 heeft Karwei Burgum een pakket klaarstaan bestaande uit folie en radiatorventilatoren dat in ruil voor een waardebon t.w.v. €. 150,00 (met code FV—“) na telefonisch overleg en op een afgesproken tijdstip kan worden afgehaald. We verwachten dat Karwei Surhuisterveen binnenkort ook deze mogelijkheid biedt, we zijn hierover in de contact.
 • Voor de aanschaf van andere zaken aan radiatoren (voetventielen, voor-instelbare kranen of onder-blokken) zullen de deelnemende installateurs mogelijk kunnen leveren. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met een van de deelnemende installateurs.
 • Met betrekking tot het inregelen van de CV kunt u eveneens contact opnemen met een van de deelnemende installateurs.

Lees meer op de pagina Meest gestelde vragen.

Categorieën: Nieuws