Gevelisolatie

Door je muren te isoleren blijft de warmte beter binnen en hoef je dus minder te stoken.

Isoleren van muren is makkelijker dan je denkt. Het is vaak binnen een dag klaar. Het levert je een flinke besparing op omdat je minder warmte verliest en dus minder hoeft te stoken. Je hebt verschillende soorten gevelisolatie en het is dus verstandig om je te laten adviseren over wat voor jouw huis het beste is.

Bespaar tot 260 euro per jaar


Kies voor duurzame materialen

Vergelijkbaar met 11% rente


Geen tocht meer door muren

Image

Door gevelisolatie een warm huis en een lagere rekening

Door je gevel te isoleren heb je minder tocht in huis en verliest je huis minder warmte. In de zomer blijft het ook nog eens koeler maar hoe werkt dat eigenlijk?
Lees meer
Image

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goede en slimme investering. De warmte blijft beter in huis, het is goed voor het milieu en je energierekening is lager. Een spouw is de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur. Deze kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. 

Specificaties

Het opvullen van een spouwmuur gebeurd meestal met glaswolvlokken of piepschuimbolletjes. Een isolatiebedrijf boort gaten in de voegen van de muur aan de buitenkant en blaast daarin het isolatiemateriaal. Daarna worden de voegen uiteraard weer netjes dicht gemaakt. 

Voordelen
Kosten
Image

Gevelisolatie binnenkant

Als jouw buitenmuren niet mogen veranderen en je geen spouw hebt die je kan laten vullen dan is het isoleren van de binnenkant de manier voor jou om je muren te isoleren. Door het plaatsen van een voorzetwand blijft de warmte beter in huis en heb jij een lagere energie en gas rekening. 

Specificaties

Zonder isolatie van de buitenmuur verliest jouw huis veel warmte en moet de verwarming vaker aan. Je isoleert je buitenmuur van binnenuit door er een voorzetwand tegen te plaatsen. De muren komen ongeveer 10 centimeter naar binnen. Er is keuze uit drie materialen: Een gipsplaat met isolatiemateriaal, een gipsplaats met warmtereflecterende folie of het plaatsen van kant en klare panelen. Lees hier meer

Voordelen
Kosten
Image

Gevelisolatie buitenkant

Door je huis aan de buitenkant te isoleren verlies je veel minder warmte. Er zit als ware een dikke jas om je huis heen, klinkt goed toch? De isolatie wordt aan de buitenkant van de muur geplaatst en daarna komt er een nieuwe buitenmuur omheen. Hierdoor wordt je huis iets 'dikker' maar je hebt ook een helemaal nieuwe buitenmuur. 

Specificaties

De buitenmuren van je huis worden geïsoleerd met isolatieplaten. Het voordeel hiervan is dat je zelf de dikte kan bepalen. Vervolgens worden de platen afgewerkt met steenstrips, stucwerk, hout of gevelplaten. Je kan er voor kiezen om een nieuw uiterlijk aan je huis te geven maar ook om het oude uiterlijk te herstellen.  Voor het plaatsen van gevelisolatie aan de buitenkant heb je een vergunning nodig. Deze kan je aanvragen bij de gemeente. 

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

Warmtepompen

Warmtepompen

Zonnepanelen kan je goed combineren met een warmtepomp! Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf stroom op en het is ook nog eens erg voordelig.

Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?