Zonnepanelen

Zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom en ze zijn erg voordelig. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

Zonlicht is onuitputtelijk en kan je dus op een duurzame manier voorzien van stroom. Voor zonnepanelen heb je een omvormer nodig, die maakt er wisselstroom van. Op een bewolkte dag leveren de zonnepanelen ook stroom op. Wij kunnen samen met jou kijken welke zonnepanelen het beste bij jouw huis passen. Het rendement van zonnepanelen staat ongeveer gelijk aan een rente van 6% op een spaarrekening! Dus, verdienen aan de zon.

Bespaar tot 460 euro per jaar bij 10 panelen

Duurzaam je eigen energie opwekken


Vergelijkbaar met 6% renteKeuze uit verschillende modellen


Image

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar stroom waardoor jij je eigen energie kan opwekken. De zon hoeft niet eens fel te schijnen, ook bij een bewolkte dag wekken de panelen stroom op. Maar hoe werkt dat eigenlijk?
Hoe werkt het?
Image

PV Zonnepaneel

Dit zijn de meest gebruikte zonnepanelen van dit moment. Met deze panelen kan je op een duurzame manier je eigen energie opwekken. 

Specificaties

Deze panelen bestaan uit foto fotovoltaïsche zonnecellen die op een paneel worden geplaatst. Deze zonnecellen zetten licht om in elektriciteit. De panelen wekken elektriciteit op zowel op een zonnige dag als een bewolkte dag. 

Voordelen
Kosten
Image

Hybride zonnepaneel

Door hybride zonnepanelen kan je zowel warmte als energie opwekken. Deze panelen zijn vooral interessant als uw huis een klein dakoppervlakte heeft.

Specificaties

Een hybride systeem houdt in dat het een combinatie is van een zonnecollector en een traditioneel zonnepaneel.  Deze panelen kunnen op een effectieve manier stroom opwekken door de koeling van de panelen door het collector gedeelte. Het rendement van een hybride paneel is door de koeling beter dan een traditioneel zonnepaneel.  

Voordelen
Kosten
Image

Quick Scan

Snel weten wat er aan jouw woning (nog) kan worden gedaan? Laat ons jouw woning inspecteren. Dankzij faciliteiten van de gemeente kan er samen met jou, aan de hand van bouwtekeningen, een inspectie aan de woning worden gedaan. Dat gebeurt door een onafhankelijk deskundige. Je ontvangt na een goedgekeurde aanvraag een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek in het Energieloket.
Meer informatie over de Quick Scan

Anderen keken ook naar

Warmtepompen

Warmtepompen

Zonnepanelen kan je goed combineren met een warmtepomp! Zo hoef je geen aardgas meer te gebruiken.

Woningisolatie

Woningisolatie

Door isolatie blijft de warmte beter binnen je huis en dus verbruik je minder. In de zomer blijft het juist koeler, dus een win win situatie!
Financiering

Financiering

Om je bouw projecten te financieren heb je natuurlijk goed advies nodig. Welke subsidies zijn er en kan ik een lening afsluiten?